RODE PESTO

rode pesto Het recept voor rode pesto kondigde ik al aan. Pesto kun je – zoals bij de pasta met kip en parmaham – gebruiken om te koken. Maar doet het ook goed op een stukje stokbrood bij de borrel of de bbq. Aan deze rode pesto zit dankzij de zongedroogde tomaten een heerlijke hartige smaak.

Ingrediënten (voor een schaaltje vol)

  • 125 gram zongedroogde tomaten (uit een potje op olie)
  • 2 teentjes knoflook
  • 30 gram pijnboompitten
  • 30 gram parmezaanse kaas*
  • olijfolie
  • peper en zout

Rooster de pijnboompitten in een koekenpan bruin.

Gebruik een keukenmachine om de tomaten, knoflook, pijnboompitten en kaas fijn te malen en te mengen. Ik vind het wel lekker om het niet helemaal fijn te malen, er mogen nog best wat stukjes te zien zijn. Voeg ruim olijfolie toe, totdat de pesto de gewenste dikte heeft. Gebruik je zongedroogde tomaten uit een potje met olijfolie, dan kun je ook deze olie gebruiken. Vaak is die al lekker gekruid. Breng de rode pesto tenslotte op smaak met peper en zout.

Zolang je de pesto met een laagje olijfolie bedekt en in een goed afgesloten bakje in de koelkast bewaart, blijft deze ongeveer een week goed.

rode pesto* Parmezaanse kaas is een harde kaassoort en bevat dus nauwelijks lactose. Voor een lactosevrij recept kun je de kaas ook helemaal weglaten. De smaak van de rode pesto is er niet minder om.

Share on FacebookGoogle+Pin on PinterestEmail to someonePrint this page

10 gedachten over “RODE PESTO

  1. Deze site was een tip van ’n vriendin. Morgen een bbq, deze gemaakt en de coleslaw.
    Valt me op dat alles best snel gemaakt is, en super lekker!! Ik blijf voortaan volgen!

  2. Pingback: GROENE PESTO | Eten van Eefke

  3. Pingback: 2 SOORTEN SNACKBROOD | Eten van Eefke

  4. Pingback: 3X SAUZEN EN 3X DIPS | Eten van Eefke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *