Ik had pas nog wat kastanjechampignons liggen en maakte hiermee in een mum van tijd deze heerlijke pasta! Lekker én makkelijk.
Ingrediënten (2 personen)
- 150 gram spaghetti
- 150 gram kastanjechampignons
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 150 milliliter kookroom (of sojacuisine*)
- 1 theelepel tijm
- peper en zout
- olijfolie
- verse peterselie
- parmezaanse kaas
(* Gebruik soja cuisine en laat de kaas weg voor een lactosevrij recept)
Kook de spaghetti gaar. Snipper de ui en de knoflook fijn. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Hak een handje vol peterselie fijn.
Neem een koekenpan met een scheutje olijfolie en fruit de ui en de knoflook aan tot de ui glazig is. Voeg de champignons toe en bak deze ook kort mee. Breng op smaak met peper, zout en tijm.
Voeg dan de kookroom toe en laat dit op laag vuur zachtjes iets inkoken. Indien gewenst voeg je nog iets meer kookroom toe. Voeg tenslotte de peterselie toe aan de saus.
Doe de spaghetti bij de champignonsaus en serveer met geraspte kaas.
Zo lekker en makkelijk! Één van mijn favoriete recepten 🙂