Deze healthy havermoutkoekjes met appel en rozijnen komen uit de Allerhande. Ik heb ze al een paar keer gemaakt en ze zijn hier een favoriet gezond tussendoortje. Lekker knapperig, vullend en handig om mee te nemen naar werk of school.
Ingrediënten
- 2 zoete appels
- 200 gram havermout
- 50 gram rozijnen
- 55 gram amandelschaafsel
- 50 gram boter of kokosolie
- snufje zout
- snufje kaneel
* Neem glutenvrije havermout voor glutenvrije havermoutkoekjes en kokosolie of plantaardige boter voor lactosevrije havermoutkoekjes.
Verwarm de oven voor op 170 graden. Rasp de appel (gewassen, met schil). Houd een klein beetje amandelschaafsel apart. Meng de appel samen met alle andere ingrediënten en kneed dit goed door elkaar totdat er een samenhangend deeg ontstaat.
Als het deeg te nat is kun je het even in de koelkast laten opstijven. Rol vervolgens ongeveer 12 balletjes van het deeg en druk deze plat op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bestrooi de koekjes met de rest van het amandelschaafsel en bak ze in ongeveer 30 minuten gaar en goudbruin. De havermoutkoekjes moeten helemaal afkoelen als je ze uit de oven haalt, ze worden dan lekker knapperig!
Ga ik zeker eens proberen. Ik maak regelmatig havermoutkoekjes, en dit recept met geraspte appel lijkt me heel lekker. een gezond tussendoortje.
Fijn recept, ook zonder rozijnen (ben daar niet zo gek op).
Nu 2 x gemaakt met cranberries en citroenrasp.
Maakte 1 grote plaatkoek, sneed deze in vierkantjes en na het bakken waren het mooie koekjes.
Als je het deeg tussen twee bakpapiertjes uitrolt direct op de bakplaat werkt het prima.
Wat een goed idee om er één grote plaat van te maken, scheelt veel werk!
Hoe zoet je ze iets meer? Ik vind het met iets te flauw
Suiker, honing, maple syrup