QUICHE LORRAINE MET KATENSPEK

quiche lorraine

Het standaard recept voor de klassieke quiche Lorraine bestaat uit  zanddeeg, spek, ui en kaas. Dit is een snelle variant met bladerdeeg, lente-ui en katenspek. Het duurt nog een paar weken voordat het Pasen is, maar deze quiche Lorraine zou niet misstaan op tafel tijdens het ontbijt of de paasbrunch.

Ingrediënten  (voor 4 personen)

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 50 gram katenspek
  • 6 lente-uitjes
  • 4 eieren
  • 250 milliliter melk
  • 75 gram geraspte oude kaas
  • peper en zout
  • olijfolie

Voor dit recept gebruik je 4 kleine quichevormen of een grotere van 20 centimeter doorsnee.

Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd het spek in stukjes en bak dit in een koekenpan knapperig. Laat het daarna even uitlekken op keukenpapier.

Spoel de lente-uitjes schoon en snijd ze in ringetjes. Vet de quichevormen in met een beetje olijfolie en bekleed ze ieder met een plakje bladerdeeg. Met een vork prik je een paar gaatjes in het deeg om te voorkomen dat dit tijdens het bakken bol gaat staan.

Klop de eieren los met de melk. Voeg de kaas, spek, lente-ui en naar smaak peper en zout toe. Goed mengen en dan verdelen over de quichevormen.

Bak de quiches Lorraine in ongeveer 25 minuten goudbruin.

Share on FacebookGoogle+Pin on PinterestEmail to someonePrint this page

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *