Wie is er niet gek op chocoladetruffels! Cacao van buiten en lekker romig van binnen. Dit recept is een gezondere versie van de bekende truffels. Niet te vergelijken qua smaak, maar ook een lekker tussendoortje.
Ingrediënten
- 20 dadels
- 2 eetlepels gedroogde cranberry’s
- 4 eetlepels (rauwe) cacaopoeder
- 2 eetlepels noten (amandel, pecan of walnoot)
- 1 theelepel kaneel
- 2 eetlepels kokosolie
- (eventueel geraspte kokos en/of sesamzaad)
Mix de dadels en de cranberry’s met een keukenmachine fijn. Net zolang totdat er een kleverige bal ontstaat.
Voeg dan de overige ingrediënten toe en mix dit in de keukenmachine nog even na (niet helemaal glad).
Zorg dat je handen koud en een beetje nat zijn. Zo rol je het makkelijkst ongeveer 16 bolletjes. Leg deze bolletjes minimaal 30 minuten in de koelkast om uit te harden.
Tenslotte rol je de bolletjes door de cacaopoeder, geraspte kokos of sesamzaadjes.