WORTELSOEP MET KERRIE EN KOKOS

WortelsoepSouptime! Vorige week kocht ik bij de Appie een zak wortels in de aanbieding. Ik gebruikte ze onder andere in een bolognesesaus. Van de overgebleven wortels maakte ik een romige wortelsoep met kokosmelk, kerrie en sinaasappel.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 500 gram wortels
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 500 ml bouillon (groente of kip)
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 uitgeperste sinaasappel
  • olijfolie
  • peper en zout

Verhit de olie in een soeppan. Fruit hierin de ui en de knoflook 5 minuten. Voeg de wortels en de kerrie toe en bak deze kort mee. Schenk de bouillon en de kokosmelk in de pan.

Breng de soep aan de kook en laat deze ongeveer 15 minuten zachtjes doorkoken tot de wortel gaar is. Pureer de soep met een staafmixer of blender. Roer het sinaasappelsap erdoor en breng op smaak met peper en zout.

Garneer eventueel met een beetje kokosmelk en kokossnippers. Kokosmelk (alleen het dikkere room onder uit het pak of blik) kun je trouwens ook prima opkloppen tot een kokosslagroom!! Een ‘gezonde’ maar net zo romige variant op slagroom, heerlijk met bijvoorbeeld vers fruit.

Wortelsoep

Share on FacebookGoogle+Pin on PinterestEmail to someonePrint this page

2 gedachten over “WORTELSOEP MET KERRIE EN KOKOS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *