Pompoen is een echte herfstgroente. Op de markt kocht ik een aantal pompoenen om een flinke pan soep mee te maken. De overbleven pompoen roosterde ik in de oven, lekker met knoflook en rozemarijn!
Ingrediënten
- 1 pompoen
- 3 tenen knoflook
- 2 takjes rozemarijn
- olijfolie
- peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de pompoen in parten en verwijder het vruchtvlees met de pitten. De schil blijft gewoon zitten! De pitten kun je eventueel roosteren, ik plaatste hiervoor eerder al dit recept.
Leg de parten van de pompoen op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel ruim met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Plet de knoflooktenen (ongeschild) en leg deze tussen de pompoen. Rits de rozemarijn van de takjes en strooi dit over de pompoen.
Rooster de pompoen in ongeveer 30 minuten zacht en gaar. Geroosterde pompoen is ook lekker op de bbq!
Ik ga het proberen op de bbq. Ik vind het echt heerlijk om te barbecuen, zelfs in de winter. Maar wil ook graag gezond eten en niet altijd alleen maar vlees. Dus ik ben benieuwd 🙂
heerlijk!
Pingback: 15X LASTMINUTE INSPIRATIE VOOR HET KERSTDINER | Eten van Eefke