IJSKOUDE CAPPUCCINO

ijscappuccino

Dit receptje ligt al even op de plank, maar het weer was er dan ook lange tijd totaal niet naar. Voordat de herfst echt van start gaat deel ik op de valreep nog dit zomerse drankje. Voor die paar zomerse dagen die we vast nog wel krijgen!

Ingrediënten

  • kopje espresso
  • evenveel koude melk
  • honing of suiker naar smaak
  • ijsklontjes gemaakt van espresso
  • opgeklopte slagroom of opgeklopte melk

Begin met het maken van ijsklontjes. Dit kan gewoon van water, maar hierdoor wordt je koffie straks ook waterig. Ik maakte daarom ijsklontjes van espresso.

Zet een kopje espresso of sterke koffie. Los 1 a 2 theelepels suiker of honing op in de warme koffie en laat deze daarna in de koelkast helemaal afkoelen.

Eenmaal afgekoeld meng je de koffie met een gelijk deel aan melk (verhouding is dus 1 op 1). Schenk in een mooi glas met een handje vol ijsklontjes. Vul het glas af met een flinke dot slagroom of opgeklopte melk.

Je kunt voor deze ijscappuccino ook heel goed sojamelk gebruiken. Voor een lactosevrije ijscappuccino vervang je de slagroom dan ook door opgeklopte sojamelk.

ijscappuccino

 

 

Share on FacebookGoogle+Pin on PinterestEmail to someonePrint this page

2 gedachten over “IJSKOUDE CAPPUCCINO

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *