CHOCO KOKOSKOEKJES

kokoskoekjes

Kokoskoekjes, ook wel makronen genoemd. Je kent ze wel. Die grote koeken met een laagje ‘eetpapier’ en een gat in het midden. Ik maakte een kleine versie van deze kokoskoeken. Omdat ik eiwitten over hield van een zelfgemaakte hollandaisesaus. En ook omdat ik zat met een enorme zak geraspte kokos van de toko. Kokoskoekjes in een chocoladebadje dus 🙂

Ingrediënten

  • 2 eiwitten
  • 2 eetlepels honing
  • 150 gram geraspte kokos
  • Snufje zout
  • 50 gram pure chocolade

Klop de eiwitten samen met de honing stijf in een vetvrije kom. Het is goed als je de kom ondersteboven kunt houden zonder dat de eiwitten er uit vallen. Voeg een snufje zout toe en klop nogmaals goed door. Voeg de geraspte kokos toe en schep dit heel voorzichtig door het eiwitschuim heen. Niet meer roeren, want dan sla je het schuim kapot.

Laat dit mengsel ongeveer een half uur opstijven in de koelkast. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met een vel bakpapier.

Schep met een lepel – of in mijn geval met een kookringetje – mooie hoopjes van het mengsel op de bakplaat. Bak ze in ongeveer 20 minuten gaar en goudbruin. Laat de kokoskoekjes goed afkoelen.

Smelt ondertussen 50 gram pure chocolade en doop de kokoskoekjes één voor één met de onderkant in de chocolade.

kokoskoekjes

Share on FacebookGoogle+Pin on PinterestEmail to someonePrint this page

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *