HOMEMADE RADLER!

zelf radler maken

We mogen niet klagen, maar oh wat is het warm vandaag! Net als gister… Tijd voor een echt zomerdrankje. Volgens mij is Radler de zomerhit van 2014 op elk terras. Alle bekende biermerken komen deze zomer met een Radler. Maar wat is Radler eigenlijk?

Radler is een drankje dat uit 50% bier en 50% limonade (oorspronkelijk citroenlimonade) bestaat. Radler bevat dus minder alcohol dan een regulier biertje. Radler dankt zijn naam trouwens aan een Zuid Duitse kroegbaas die dit dorstlessende drankje in 1922 bedacht voor de vele dorstige fietsers (radler…) die op zijn terras neerstreken.

Ik maakte gisteren zelf een Radler. Het leuke hieraan is dat je kunt spelen met de verhoudingen bier/ limonade en dat je zelf bepaalt hoe zoet je de limonade maakt en welke biersoort je gebruikt. Zo creëer je je eigen Radler!

Ingrediënten (voor twee glazen van 0,5 liter)

  • 2 citroenen
  • 75 gram suiker
  • 0,5 liter bruisend bronwater
  • 0,5 liter bier

Je kunt verschillende soorten bier gebruiken. Ik gebruikte hefeweizen (bv. Paulaner, Erdinger, Konig Ludwig, Franziskaner). Dit zijn blonde Duitse bieren met een frisse smaak en passen daardoor goed bij de citroenlimonade. Maar probeer ook eens met andere biersoorten!

Was de citroenen goed en pers ze uit. Meng het citroensap met de suiker totdat deze volledig is opgelost. Voeg vervolgens de uitgeperste citroenen aan het sap toe en zet dit een tijdje weg in de koelkast. Hoe langer het sap staat, hoe meer de citroensmaak erin zal trekken.

Vlak voordat je het bier gaat drinken verwijder je de citroenen uit het sap (even goed uitpersen) en zeef je het sap. Vul het citroensap aan met het bronwater. Dit meng je vervolgens met het bier.

Proost!

zelf radler maken

Share on FacebookGoogle+Pin on PinterestEmail to someonePrint this page

9 gedachten over “HOMEMADE RADLER!

  1. Je kan nog veel makkelijker Radler maken.ik heb dit zelf gezien in een restaurant in Limburg waar ze hem altijd zelf maken
    Gebruik verhouding (50/50)witbier (bijvoorbeeld Grolls,Amstel,enz…)met gewone bitter lemon uit fles die je overal kunt kopen.
    Je hebt dan de lekkerste Radler en bent snel klaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *