FOODBLOGSWAP: WATERMELOENSALADE

watermeloen met feta

Deze maand deed ik voor de tweede keer mee aan de Foodblogswap, waarbij ik het blog Eetlustig van Els kreeg toegewezen. Wat was dat weer moeilijk kiezen! Binnenkort maak ik zeker haar aardappelsalade nog eens, maar ook de witlof met peer, spekjes en geitenkaas lijkt mij een fijne combinatie! Omdat het bbq-seizoen weer geopend is koos ik afgelopen weekend voor een salade van watermeloen met feta, olijven, ui en pijnboompitten.

Omdat ik geen lente-ui in huis had, verving ik dit door bieslook. Ik denk dat deze salade met rode ui trouwens ook erg lekker is. En ik gebruikte geroosterde pijnboompitten.

Ingrediënten (voor 1 à 2 personen)

  • 300 gram watermeloen (zonder schil)
  • 75 gram fetakaas of andere witte kaas
  • handje olijven
  • 10 stengels bieslook
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • scheutje olijfolie
  • peper en zout

Begin met het goudbruin roosteren van de pijnboompitten in een koekenpan. Snijd de watermeloen en de feta in gelijke blokjes. Snijd de bieslook grof. Meng de watermeloen met de feta in een schaal of op een bord. Voeg een scheutje olijfolie toe en meng dit goed door. Breng op smaak met peper en zout. Strooi tenslotte de bieslook, de olijven en de pijnboompitten er over heen.

Zo heb je in een handomdraai een heerlijke salade als lunch of voor bij de bbq. En de combinatie watermeloen (zoet) met feta (hartig) klinkt misschien wat vreemd, maar is echt heerlijk!

watermeloen met feta

Share on FacebookGoogle+Pin on PinterestEmail to someonePrint this page

2 gedachten over “FOODBLOGSWAP: WATERMELOENSALADE

  1. Hoi Eefke, wat leuk dat je de salade met watermeloen hebt gekozen. Je brengt me meteen weer op een idee 🙂 Nu maar duimen voor veel zomerse avonden! Groetjes, Els

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *