HOE MAAK JE BANKETBAKKERSROOM?

P1030777-3Een zelfgemaakte maar wel simpele banketbakkersroom (ook wel gele room genoemd). Dat was wat ik een paar maanden geleden zocht om een fantastische mokkaschuimtaart te maken. Het recept voor deze taart volgt binnenkort. Maar banketbakkersroom heb ik inmiddels voor meer dingen gebruikt: in een tompouce, in een appeltaartje en voor fruitgebak. Daarom hierbij alvast het recept voor een mooie banketbakkersroom die niet kan mislukken.

Banketbakkersroom is ook te koop in een poederzakje van Dr. Oetker. Dit werkt lekker snel en makkelijk, maar je resultaat zit wel vol met e-nummers en andere overbodige ingrediënten.

Ingrediënten

  • 500 milliliter melk
  • 1 zakje vanillesuiker óf 2 theelepels vanillearoma óf een vanillestokje
  • 100 gram fijne suiker
  • 2 eetlepels bloem
  • 5 eidooiers

Roer in een kom de eidooiers met de suiker en vanille romig en glad. Voeg vervolgens de bloem toe en roer dit goed door. Breng de melk in een steelpannetje aan de kook.

Voeg héél voorzichtig de hete melk beetje bij beetje toe aan het eimengsel. Doe dit vooral niet te snel want dan kunnen de eidooiers gaan schiften. Ondertussen goed blijven roeren. Zodra alle melk aan het mengsel is toegevoegd en goed is gemengd giet je alles terug in de pan en zet je de pan op laag vuur. Opnieuw goed blijven roeren! Je merkt dat het mengsel dan langzaam dikker wordt. Dit kan wel een minuut of 10 duren, dus heb even geduld.

Op onderstaande foto’s zie je het langzaam ontstaan van een dikke gele banketbakkersroom. Als het de juiste dikte heeft, haal je de pan van het vuur en laat je het afkoelen tot op kamertemperatuur. Laat het daarna in de koelkast verder afkoelen. Je zult zien dat het dan nog iets verder indikt.

banketbakkersroom of gele roomP1030777-3

Share on FacebookGoogle+Pin on PinterestEmail to someonePrint this page

9 gedachten over “HOE MAAK JE BANKETBAKKERSROOM?

  1. Pingback: SNELLE APPELTAARTJES VAN BLADERDEEG | EtenvanEefke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *